Het kraambed

Logo-Lievelle-wolk

De tijd na de bevalling is voor veel vrouwen best zwaar. Het lichaam moet herstellen van de bevalling en de zwangerschap. Als moeder kun je daardoor wat vaker moe, vergeetachtig of huilerig zijn. Dit zijn normale emoties na een bevalling. De kraamverzorgende en wij als verloskundigen ondersteunen je hierbij.

Hulp van een kraamverzorgende

De kraamverzorgende helpt tijdens de bevalling en komt in de eerste week na de bevalling elke dag bij jullie thuis om te helpen bij de verzorging van moeder en kind. Ze houdt jullie gezondheid goed in de gaten, biedt hulp bij de voeding van de baby en geeft veel praktische informatie over het ouderschap en de verzorging van een baby. Ook onze zorg stopt niet volledig na de bevalling. Wij blijven verantwoordelijk en komen in het begin iedere dag langs. In de loop van de week komen we om de dag om te kijken of het herstel na de bevalling goed gaat.

Het belang van goede zorg en tijd voor herstel na de bevalling

Wij vinden goede zorg en een goed herstel na de bevalling erg belangrijk. Neem als kraamvrouw ook de tijd voor jezelf en geniet van je kindje. Laat ook die kraamtranen rustig komen. Het hoort er allemaal bij. Het bewaken van de zorg en een goed herstel na de bevalling is een taak van de verloskundige en de kraamverzorgende. Mocht je hier nog vragen over hebben, stel ze gerust.

Onze taak is vooral het bewaken van de gezondheid van moeder en kind en hier hebben wij de volledige verantwoordelijkheid voor. Mocht er iets zijn waar jullie zorgen over hebben, dan mogen jullie altijd contact met ons opnemen; we zijn 24 uur per dag bereikbaar.